Húsvét sziget

A világ talán legeldugottabb szigete ahol azért mégis biztonságban, megfelelő körülmények között fedezhetjük fel a közel ezer éves régészeti emlékeket és természeti látnivalókat. Megismerhetjük az egyik legkülönösebb eredetű nép történetét, mai napig háborítatlan életét. A Csendes-óceán délkeleti kietlen részén, Chilétől és Tahititől közel egyforma 4000 km-es távolságra található. Chiléhez tartozik, így magyar állampolgárok 30 napig vízummmentes látogathatják. A Matavari repülőtér a világ egyik leghosszabb, korszerű kifutópályájával rendelkezik így az amerikai űrrepülőgépek is használhatják. Fővárosa és egyben egyetlen nagyobb települése Hangaroa, ahol szinte mindenki terepjáróval jár a szupermarket, az iskola és a templom között. Több kisebb, földszintes szálloda nyújt lehetőséget a világ minden részéről érkező túristák elhelyezésére, az egyszerű magán panzióktól a 3-4 csillagos kisebb de azért tiszta és rendezett közvetlen óceánra néző szállodákig. Egész évben mérsékelt az éghajlat, 22- 27 fok, nem esik sok eső inkább futó záporok jellemzők, többnyire május- június körüli időszakban. Legnevezetesebb látnivalója a szigetnek a félezer éves hatalmas méretű misztikus kőszobrok a 'Moaik' (többezerdarab, némelyik 20 méter hosszú és 80 tonna), melyek némán állnak újonnan restaurált part menti helyükön. Nagyszerű túrákat tehetünk a sziget belsejébe is (Terevaka hegy), vagy Ana Kai Tangata ősi szikla rajzaihoz, a kialudt vulkáni kráter aljához (Rano Raraku), csakúgy mint a meredek sziklafalak tetején megbúvó köből épült elhagyatott faluba Orongóba, megleshetjük a tengerimadarak költőhelyét (Motu Kao), vagy a fensíkon megbúvó többezer éves lávaalagútba is tehetünk egy kitérőt (Te Pahu barlang).

Csomag program és hotel árak


Húsvét sziget legkedvezőbb árú csomagprogramok, min.2 fő együttutazása esetén. Az ár NEM tartalmazza repülőjegyet oda-vissza, valamint a kinti érkezéskor fizetendő HÚSVÉT szigeti turista adót ami: 60 USD/fő!


3 nap/2 éjszakás programok:

Lehet hosszabbítást is kérni a repülőmenetrend függvényében, vagy Papeete-Tahiti, vagy Santiago-Chile indulással is.

1.nap: Érkezés után transzfer a szállodába, zabadprogram. Délután 15.00 -kor kezdődik egy 2,5 - 3 órás túra. TAHAI oltár meglátogatása. RANO KAO vulkán,ORONGO ceremoniális falu, majd kb. 18.00-kor visszatérés a szállodába.

2.nap: 09.30 kor kezdődik az egész napos sziget körutazás, északi és a déli partok tájai és látnivalói. VAIHU, AKAHANGA, TONGARIKI oltár, RANO RARAKU kőfejtő, TE PITO KURA, NAU NAU oltár, ANAKENA homokos, pálmafás partja. Visszatérés a szállodába kb. 17.00 - körül.

3.nap: 9.30-kor kezdődik a félnapos túra melynek során meglátogatják a PUNA PAO kőfejtőt, az AKIVI és a VINAPU szenthelyeket, majd a TE PAHU barlangot ,kb. 13.00 -kor érnek vissza a szállodába. Szabadprogram. Este transzfer a repülőtérre.

Csomag programokhoz választható szálláshelyek:

Árak tartalmazzák két fős standard szoba kategóriájú elhelyezésnél, 2 éjszakát a kiválasztott hotelben, a jelzett ellátást, egy egész napos kirándulást piknik ebéddel, két félnapos kirándulást, transzfereket, angol nyelvű idegenvezetést.


3* 

Hotel Iorana

Hotelinfo: 3 csillagos hotel, a parton a város szélén található.

Árak (érvényes: Jún.1-Nov.15.között min.2 fő esetén):

  • 3 nap/ 2 éj komplett program: 180.000 Ft/fő félpanzióval!

KÉPGALÉRIA


4* 

Altiplanico Hotel

Hotelinfo: 4 csillagos hotel a város szélén, a parthoz közel.

Árak (érvényes: min. 2 fő esetén):

  • Komplett csomag 2 éjre transzferrel a jelzett kirándulásokkal,
    reggelis ellátással= 220.000 Ft/fő

KÉPGALÉRIAWeblapunk megadott valamennyi ár és információ csak tájékoztató jellegű. Nem számít konkrét ajánlatnak. Időközönként akciós lehetőségek esetében az árak csökkenek, vagy jelentős foglaltság esetében növekedhetnek. Ezért konkrét dátumra kérje a konkrét árajánlatunkat: info@admiraltravel.hu közvetlen telefon: 06-20-364 0160 (weblapunkon előforduló elírásokért nem vállalunk felelősséget).