Tudnivalók

Magyarországtól kb.17000 km-re a Csendes-óceán közepén az Egyenlítő alatt terül ez a közel Európa méretű óceáni részen található több mint 100 szigetet felölelő szigetcsoport, melyet hivatalosan Francia Polinéziának hívnak. Franciaország tengerentúli területe mintegy 220 000 lakossal.

Elhelyezkedés: Tahiti és szigetei térképen (a megtekintéshez kérjük kattintson a linkre.) -térkép-
Kínálatunk: Tahiti Nui, Moorea, Bora-Bora, Huahine, Raiatea, Tahaa, Rangiroa, Tikehau, Marquises, Tetiaroa.
Főszigete: Tahiti, fővárosa: Papeete.
Repülési idő: Budapestről minimum kétszeri átszállással kb.22-24 óra. Időeltolódás: télen – 11 órával vannak még hátrább mint mi, nyáron – 12 órával.
Repüljőegy árak: szezontól függően kb. 500.000 Ft- 600.000 Ft-tól számolható illetékekkel együtt.
Időjárás: mivel a szigetek az Egyenlítő alatt helyezkednek el ezért hőmérséklete trópusi + 28-35 C-fok. A legtöbb csapadék november-március között esik. Ilyenkor párásabb, fülledtebb, szelesebb, melegebb az idő +30-35 C-fok, elsősorban Tahiti, Moorea, Bora-Bora, Raiatea, Huahine, Tahaa szigeteken és környékükön. A lapos Tuamotu szigeteken ez kevésbé jellemző. Az év nagyobb részében általában kellemes az idő +28-32 C-fok a hőmérséklet, de azért trópusi esők, viharok bármikor előfordulhatnak.
Mikor utazzunk: főszezonban a nyári időszakban az időjárás a legkellemesebb (ez a szigeteken június-október időszakot öleli fel). A legtöbb turista tavasztól-őszig keresi fel az üdülőhelyet. A kiemelt legdrágább főszezon június.1- október 31. között van. Egyes szállodákban, változóan Karácsonyi és Szilveszteri felárat is számolnak fel.
Fizetőszeköz: csendes-óceáni Frank, 1 EUR=119.33 CFP (1 CFP= kb.2,7 HUF). Minden bank, pénzváltó és nagyobb szálloda váltja az EUR-t, valamint USD-t és más egyéb konvertibilis valutát. Legjobb Eurót vinni és azt váltani! A megmaradt Frankot a távozáskor visszaváltják.
Idegenforgalmi adó: megfizetése kötelező minden szállodában, szálláshelyen 1,26 Euro/fő/ éj kb. 150 CFP/fő/éj!
Hivatalos nyelv: tahiti, francia, de mindenhol beszélik az angolt is.
Elektromosság: 220V,60 Hrz. Helyenként van 110 V is.
Borravaló: nem várják el, de elfogadják.
Egészségügy: palackozott víz fogyasztása ajánlott. A szigeteken sehol sincsenek egészségügyi előírások. Korszerű és fejlett orvosi valamint kórházi ellátással rendelkeznek. Az egészségügyi ellátás ára nagyon magas, ezért mindenképpen javasoljuk hogy indulás előtt kössenek utasbiztosítást. Biztosítási információk a baloldali menüsorban megtalálhatóak. Szúnyog csípés elleni védekezés naponta többször is ajánlott. Kora reggel és naplemente után hosszú ruha és szúnyogriasztó ajánlott. Leégés elleni védekezés, nagyobb faktorszámú krémek, sapka, kendő, napszemüveg. Korallos partok miatt gumi úszócipő viselése is ajánlott lehet.
Beutazási szabályok: magyar állampolgárok 30 napig vízummentesen tartózkodhatnak a szigeteken. Az útlevélnek a visszautazástól számított még 6 hónapig érvényesnek kell lennie! Visszaútra érvényes repülőjegy és kinti előzetes szállás foglalás is szükséges. USA-n keresztüli utazáskor ESTA engedély is kell!
Legközelebbi Magyar Diplomáciai Képviselet: 17.Beale Crescent, Deaklin. Canberra, ACT 2600.Australia.
Tel: 00-61-2- 6282-2555, 6282-3226|Fax: 6285-3012|E-mail: cbr.missions@kum.hu. Vagy Tahiti Papeeteben lévő bármely EURÓPAI ÚNIÓS képviselet.