Új-Zéland

Hotel ajánlatunk

AOTEAROA- A hosszú Fehér Felhő földje, ahogy a Maori őslakosok hazájukat hívják. Magyarországról ez a legtávolabbi ország, mérsékelt éghajlattal és csodás látnivalókkal. Azoknak ajánljuk akik nem csak egy távoli és mesés szépségű, békés országot akarnak megismerni, hanem az őslakosok és a bevándorlók mai életét, szokásait, és közben izgalmas kirándulásokat szeretnének tenni kipróbálva saját magukat, megértve más kultúrák és népek egymásra utaltságát.

Új- Zéland két fő szigetből áll.

A népesebb és viszonylag enyhébb éghajlatú északi szigeten még ma is aktiv vulkáni hegyek dombok, zöldelő legelők váltják egymást. A nagyvárosok mellett (Auckland a legnagyobb város, Wellington a főváros) megismerhetjük az ősi MAORI kultúra WAITANGI emlékeit, zenéjét, táncait. Kirándulhatunk az időjárás viszontagságai által kicsipkézett hegycsúcsok között vagy izgalmas sétát tehetünk fortyogó iszaptavak, időnként kitörő gejzirek között ROTORUA. Sőt meglátogathatunk egy nemrég az óceánból kiemelkedett még gőzölgő szigetet is. Ezenkívül az is érdekes lehet hogyan nyírják az újzélandi bárányt, vagy hogyan lehet a földbevájt MAORI tűzhelyből a legfinomabb falatokat megszerezni. A déli sziget mintegy 3 órás hajóútnyira helyezkedik el, ahol égbetörő havas csúcsok, szinte néptelen völgyek és csodás tájak várják a kirándulókat. A keleti parton bálnanéző túrára mehetünk a helyi Maori törzs hajóinak segítségével Kaikorua. A nyugati parton találhatók a a legérdekesebb látnivalók a FERENC JÓZSEF glecser, a MOUNT COOK hegy fenséges hófehér csúcsai, Queenstown városa egy csodás panorámájú tó partján (innen indulnak az extrém túrák, bungy jumping, Shootoverjet hajó túrák), vagy a világhírű MILFORD fjord, amelyet, busszal, autóval, repülővel, helikopterrel vagy legromantikusabban egy hegyi gyalogösvényen át is megközelíthetünk. A fjord hűvös és kristálytiszta vizét számtalan kirándulóhajó szeli át, amelynek korlátjáról kihajolva helyenként fókák, delfinek, cápák vagy esetlegesen pingvinek társaságában is gyönyörködhetünk.

Hasznos tudnivalók:

Beutazási szabályok: magyar állampolgároknak 30 napig nem kell előre váltaniuk vízumot. Érkezéskor adatlapot kell kitölteni és erre kapják meg a beutazási engedélyt. Útlevél érvényessége min.6 hónap. Visszafelé is érvényes repülőjegy, valamint szállás és program előre foglalása szükséges lehet. Szigorú behozatali vámszabályok élelmiszerre vonatkozólag, valamint ha valaki előtte más országban járva keresi fel Új-Zélandot.
Egészségügy: előírások nincsenek, javasolt a palackozott víz fogyasztása.
Időjárás: A nyári legmelegebb és legpárásabb időszak decembertől-márciusig tart. Esőzés az év bármelyik hónapjában előfordulhat. Kb ugyanolyan az időjárás mint nálunk csak épp fordítva. Déli szigeten júniustól- szeptemberig havazik.

ALÁBBI AJÁNLATAINK AZOKNAK SZÓLNAK, AKIK SZERETIK EGYÉNILEG FELFEDEZNI EGY EGZOTIKUS ORSZÁG KÍNÁLTA LÁTNIVALÓKAT, DE MÉGIS BIZTONSÁGBAN (előre foglalt garantált szállás, programok, repülő, bérautó, vagy akár lakóautó nyújtotta szolgáltatásokkal együtt).

Komplett túrák Új-Zélandon:

Indulás: az év szinte minden napján. Az árak NEM tartalmazzák a repülőt oda vissza, és a fakultatív programok árát. Tájékoztatás céljából, megadjuk a legkedvezőbb repülőjegyet Budapestről vagy Bécsből oda vissza Aucklandba 400-450.000 Ft/fő ártól, összes adóval, illetékkel !

Árak (érvényes: Jan.1-Dec.31. min.2 fő esetén):

Az év szinte minden napján. Az árak NEM tartalmazzák a repülőt oda vissza, és a fakultatív programok árát. Tájékoztatás céljából, megadjuk a legkedvezőbb repülőjegyet Budapestről vagy Bécsből oda vissza Aucklandba 400-450.000 Ft/fő ártól, összes adóval, illetékkel !

Árak (érvényes: Jan.1-Dec.31. min.2 fő esetén):

ÉSZAKI ÉS DÉLI SZIGET SZIGET KOMPLETT BUSZOS TÚRA: 14 éj reggelivel, középkategóriájú szállodákban, busszal, német vagy angol nyelvű vezetéssel: Cristchurch – Arthur hágó- Westland Nemzeti Park- Queenstown-Milford öböl- Kaikorua- Picton – Wellington – Tongariro Nemzeti Park – Rotorua- Auckland- Bay of Island – Auckland.

Részvételi díj= 950.000 Ft/fő ártól.

ÉSZAKI ÉS DÉLI SZIGET KOMPLETT EGYÉNI TÚRA BÉRAUTÓVAL: 12 éj, középkategóriájú szállodákban, bérautóval magyar nyelvű részletes információval, térképekkel, a két sziget közötti kompos utazással: Cristchurch – Twizel- Te Anau – Queenstown-Milford öböl- Fox gleccser – Greymouth –Nelson – Wellington – Tongariro Nemzeti Park – Rotorua- Auckland.

Részvételi díj= 430.000 Ft/fő ártól.

ÉSZAKI ÉS DÉLI SZIGET KOMPLETT EGYÉNI TÚRA BÉRAUTÓVAL: 18 éj, középkategóriájú szállodákban, bérautóval, magyar nyelvű részletes információval, térképekkel, a két sziget közötti kompos utazással: Auckland- Bay of Island- Auckland- Coromandel félsziget – Rotorua- Napier – Wellington – Blenheim – Punakaiki- Greymouth- Franz Josef gleccser- Fox gleccser – Quennstown- Te Anau – Milford öböl -Te Anau- Dunedin – Twizel – Lake Tekapo – Cristchurch.

Részvételi díj= 600.000 Ft/fő ártól.

Privát túra lehetőségek:

2 fő- 4, vagy 6 fő részére, magán kisbusszal, angol vagy német nyelvű vezetővel.
– 9 éj szállással, 3-4 csillagos szállodákban, reggelivel, belépőkkel.

Útvonal: Auckland – Coromandel félsziget – Rotorua – Tongariro Nemzeti Park – Wellington – Repülővel át a déli szigetre (az árban benne ez is) Queenstown – Milford öböl – Franz Josef gleccser -Punakaiki- Christchurch.

Részvételi díjak = 2 fős túránál, 1.900.000 Ft/fő ártól, 4 fős túránál=1.200.000 Ft/fő ártól, 6 fős túránál= 960.000 Ft/fő ártól.

Ezen túrák az ottani főszezonra vonatkoznak. Nem főszezonban az árak kedvezőbbek Május 1- szeptember 19.- ig terjedő időszakban.

Lehet kérni csak északi szigeti vagy csak déli szigeti PRIVÁT túrát is!

További szolgáltatások:

GO KIWI HOTEL PASS vagy GOLDEN CHAIN MOTEL PASS – az északi és déli sziget 50 városának 120 szállodájában beváltható szállás utalvány 5 féle minőségi kategóriában. Legkedvezőbb 2 fős szobában 1 főre 18.000 Ft/fő/éj ártól.

AUTÓBÉRLÉS egész Új -Zélandon. Teljes cascóval, korlátlan kilométerrel.:

A kat. Sub Compact, pld. Toyota Yaris kézi váltós légkondis: 7 napra= 140.000 Ft
C kat. Compact, pld. Toyota Corolla, automata légkondis: 7 napra= 170.000 Ft
F kat. Full wagon, pld. Toyota Highlinder automata légkondis: 7 napra= 240.000 Ft

LAKÓAUTÓBÉRLÉS egész Új -Zélandon Teljes cascóval, korlátlan kilométerrel, automata váltóval, légkondival. 2-4 -6 fős lakóautó napi 60-100.000 Ft- tól.